Componenten ontwerp

Componenten ontwerp

Ontwerpen voor kracht- en vermogenscomponenten, functie-kritische en fijnmechanische componenten

Huygens Engineers levert ontwerpen voor kracht- en vermogenscomponenten, functie-kritische componenten en fijnmechanische componenten. Test- en meetprogramma's zijn daarbij vaak onderdeel van de opdracht. Het gehele traject kunnen we in eigen huis realiseren: van conceptontwerp naar technische specificatie, detailontwerp en een eerste prototype. Daarbij stellen we de IP-rechten veilig voor klanten. Test- en vaidatieprogramma’s kunnen onderdeel uitmaken van het proces.

"Van conceptontwerp naar technische specificatie, detailontwerp en een eerste prototype"

Kracht- en vermogenscomponenten

Bij kracht- en vermogenscomponenten speelt de combinatie van vermoeiing en warmte altijd een rol. Huygens Engineers heeft ervaring met het nauwkeurig in kaart brengen van vermoeiing middels geavanceerde simulatiemethodes. Hetzelfde geldt voor warmte-ontwikkeling en de benodigde koeling. Zo ontstaan hoogwaardige ontwerpen die ook betaalbaar zijn

Functie-kritische componenten

Regelmatig krijgt Huygens Engineers de opdracht om componenten te ontwikkelen die een groot aantal functies combineren in een omgeving met veel beperkingen. Dankzij onze ervaring met de meest uiteenlopende projecten lukt het om uitdagende combinaties van functies intuïtief te realiseren.

Fijnmechanische componenten en instrumenten

Wanneer micrometrische precisie bepalend is of hoge nauwkeurigheid van fysische metingen een rol speelt, moet het ontwerpproces extra rekening houden met het effect van allerlei vormen van spreiding in de uitvoering. Onze simulatie- en rekenmethodes spelen hierin een belangrijke rol.

Standaardisering

Wanneer onze opdrachtgevers werken met families van producten, is het vaak cruciaal om modulair te bouwen. Hiervoor kan Huygens Engineers de ontwerpen zoveel als mogelijk vereenvoudigen en standaardiseren. Door technische tekeningen en soms ook simulaties te automatiseren, kan de opdrachtgever ontwerptekeningen gemakkelijk aanpassen op nieuwe eisen en veranderende parameters.

MEER INFORMATIE

Meer informatie of direct contact?
Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij beantwoorden uw vragen graag.


Telefonisch
e-mail