Detailontwerp

Detailontwerp

Een ontwerp stopt niet bij de tekentafel

Na overeenstemming over het concept zal Huygens Engineers het detailontwerp uitwerken. Wanneer de 3D-detailpakketten gereed zijn, maken we ook alle 2D-machinetekeningen. Deze tekeningen definiëren voor ieder onderdeel bijvoorbeeld hoe de tolerantieopbouw is en waar belangrijke nulpunten zitten. We houden daarbij ook rekening met de mogelijkheden van de opdrachtgever of machinefabriek. Assemblagevraagstukken verwerken we ook in de tekeningen. 

Een ontwerp stopt niet bij de tekentafel. Omdat we vaak betrokken zijn bij de realisatiefase, blijft de focus van ieder project praktisch. Onze opdrachtgevers kunnen iedere ontwerp- en realisatiestap bij ons neerleggen. De projectbezetting varieert per stap aan de hand van de hoeveelheid werk. Dit voorkomt onnodige kosten. Tijdens de detaillering tekenen wij zowel in Creo Elements/Direct, SolidWorks als Siemens NX.

 Geavanceerde snijmachine voor plastic modules  Geavanceerde snijmachine voor plastic modules

Geavanceerde snijmachine voor plastic modules

Voor een fabrikant van geschakelde transportbanden heeft Huygens Engineers een machine ontworpen die plastic modules van uiteenlopende vormen met grote snelheid en precisie temperatuur-gecompenseerd op maat snijdt. Hierdoor zijn op breedtemaat bestelde transportbanden efficiënt te realiseren. Het detailontwerp voor de machine was uitdagend omdat het grotendeels onafhankelijke, functionele elementen bevat. Daarnaast moest het ontwerp rekening houden met hoge nauwkeurigheid, snelheid en aanzienlijke snijkrachten. Dit vraagt om gedetailleerde vervormingsanalyse en nauwkeurige berekeningen van cyclustijden, versnellingen en rempaden om tot een doordacht detailontwerp te komen.
Tekening van Test- en meetopstelling voor gemotoriseerde rollen Tekening van Test- en meetopstelling voor gemotoriseerde rollen
Test- en meetopstelling voor gemotoriseerde rollen Test- en meetopstelling voor gemotoriseerde rollen

Test- en meetopstelling voor gemotoriseerde rollen

Huygens Engineers heeft een verbeterde opstelling ontworpen voor het testen en nameten van gemotoriseerde rollen voor transportbanden. De opdrachtgever gebruikte hiervoor in eerste instantie wrijvingsblokken en krachtsensoren, maar wilde de krachten op het product en de belasting op de gemotoriseerde rol nauwkeuriger kunnen controleren. Daarnaast was er ook vraag naar het testen van start- en stopgedrag. Onze geavanceerde opstelling werkt daarom met een servomotor om de gemotoriseerde rol nauwkeurig te belasten. Hiermee kan de opdrachtgever zelf ieder type motor in de eigen werkplaats testen.

MEER INFORMATIE

Meer informatie of direct contact?
Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij beantwoorden uw vragen graag.


Telefonisch
e-mail