Engineering en bouwondersteuning

Engineering en bouwondersteuning

Engineering

Binnen een raamwerk van bewezen principes en technologieën engineeren we volgens specificatie en leveren we kwaliteitstekeningen en rapporten om een betrouwbare bouw van component of systeem mogelijk te maken. Huygens Engineers levert praktische benaderingen voor zowel herontwerp als nieuwe systemen. We hebben de ervaring en procesmogelijkheden om uw project op tijd en binnen het budget te leveren.

Wij voeren detailengineering uit voor objecten en mechatronische systemen met maatvoeringen die variëren tussen een paar mm (sensoren) en enkele tientallen meters (getijdeturbine frames) en met een aantal onderdelen variërend tussen een enkel stuk (speciaal-gereedschap) en een paar honderd onderdelen (productiemachines).

We streven ernaar om snel inzicht te krijgen in de belangrijkste aspecten van machine/systeem- en componentengineering en de ontwerptijd te minimaliseren, terwijl de realisatie- en onderhoudskosten gecontroleerd worden. Indien toepasbaar wordt alle kennis van het productteam van de klant gebruikt. We werken soms als onderdeel van een groter team en soms als een autonoom team. Het resultaat vertaalt zich in een efficiënt ontwerp dat structurele analyse, productiemethoden en mechanische, thermische, besturings- en elektrische ontwerpen integreert.

Huygens Engineers medewerkers Huygens Engineers medewerkers

Met een gedisciplineerde analyse en samenwerking met belangrijke leveranciers komt een goede specificatie tot stand. Nadat de basis voor het project is gelegd gaan we over naar het gedetailleerde ontwerp. Omdat we vaak betrokken zijn bij de realisatiefase van een project, blijven we praktisch gericht.

Het gebruik van directe modellering (CREO Elements Direct) zal zich vertalen in de meest efficiënte mechanische ontwerpbenadering. Parametrische modellering (SolidWorks, Siemens Nx of andere) is ook een optie wanneer dit wordt vereist door de productieomgeving van de klant. Analyse, wanneer relevant, gebeurt met behulp van zowel FEA/CFD (ANSYS) en als analytische benaderingen (Mathcad). Gebruikersinterfaces worden geschetst, besturingsmethoden voor actuatoren gedefinieerd en software functionaliteit gespecificeerd. De daadwerkelijke realisatie van softwareontwikkeling, regeltechniek en elektrotechniek wordt uitbesteed aan partners.

Naast brede ontwerpervaring heeft Huygens Engineers specifieke ervaring met de integratie van op maat ontworpen permanente magneetmotoren, componenten die werken in water, cycloïde reductiedozen en sensorintegratie.

Huygens Engineers biedt uiteraard ondersteuning bij het bouwen en is bereid verantwoordelijkheid te nemen voor de levering van het systeem/prototype waar dit waarde toevoegt.

Proces
Voor middelgrote tot grote systeem/component engineeringprojecten kan een klant de volgende processtappen verwachten, parallel aan de coördinatie tussen disciplines en de algehele projectplanning en budgetcontrole:

 1. Inventariseren en identificatie van hoofdthema’s

 2. Analyse, berekeningen en betrokkenheid van belangrijke leveranciers

 3. Validatie van specificaties

 4. Ontwerpoverzicht, OEM-voorselectie en voorselectie van een constructeur bij uitbesteding

 5. (Kost) engineering

 6. Detail engineering

 7. Ontwerp van het protocol van acceptatie

 8. Certificeringsdocumenten

 9. Ontwerp van de onderhoudscyclus

 10. Bouwondersteuning voor een prototype of eenmalige projecten

 11. Ondersteuning bij testen en tunen

 

Voorbeelden uit de praktijk

Systeem-engineering voorbeeld Systeem-engineering voorbeeld
Component-engineering voorbeeld Component-engineering voorbeeld

Systeem-engineering

 • 1/12e schaal vin-voortstuwer voor een tanktest bij MARIN
 • Getijdeturbine geraamte
 • Ontwerp van een portaalkraan
 • Engineering van een aangepaste kermisattractie
 • Schaarlift voor een lichte bediening van motorfietsen
 • Werktuig voor het hanteren van getijde-turbines
 • Adaptieve trimmer
 • Stomer-prototype
 • Herontwerp van een centrifuge

Component-engineering

 • Aangedreven roller
 • Draadloze gewichtstransponder
 • Herontwerp van een boegschroef van kegelwiel naar kroonwielaandrijving
 • Gewicht optimalisatie in het ontwerp van een complex oscillerend frame
 • Opschaling van een getijdeturbine
 • Beta-prototype ontwerp van een olievrij transportaandrijfsysteem voor de voedingsindustrie
Geen engineering project is te klein voor Huygens Engineers. We worden gedreven door professionele uitvoering en door zichtbare klanttevredenheid. We genieten van een nauwe samenwerking met klantprojectteams en werken graag in multidisciplinaire teams, indien van toepassing.
Bouwondersteuning Huygens Engineers Bouwondersteuning Huygens Engineers
Building support Huygens Engineers Building support Huygens Engineers

Bouwondersteuning

Als uitbreiding van onze engineering- en ontwikkelingsprojecten biedt Huygens Engineers ondersteuning bij elk van de realisatiestappen van een omvangrijk/complex project, inclusief de volgende elementen:

 • Kwaliteitscontrole op componentniveau, wat zowel voor de klant als voor de constructeur waarde toevoegt door een kostenvermindering voor het oplossen van problemen

 • Instructie (en soms hands-on verduidelijking) voor assemblage, overdracht van kennis van het ontwerpteam naar het bouwteam, versnelling van het bouwproces en een eerste stap naar verbeteringen. Het is ook een zeer gewaardeerde feedback mogelijkheid voor Huygens Engineers, wat ons in staat stelt om de praktische kant verder te verbeteren

 • Schermontwerp validatie voor software en verduidelijking voor controle, een onmisbare activiteit om een ??machine te vinden die aangenaam en praktisch is om te gebruiken

 • Het bieden van ondersteuning aan de klant in het geval van formele certificeringsstappen

 • Gemeenschappelijke beoordeling met de klant van de overeenstemming met de specificaties en het ontwerp bij de realisatie van een project, een eerste stap naar een mogelijk uitgebreider testprogramma

MEER INFORMATIE

Meer informatie of direct contact?
Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij beantwoorden uw vragen graag.


Telefonisch
e-mail