Testen en montagebegeleiding

Meet- en testprogramma's

Huygens Engineers ontwerpt en voert test- en optimalisatieprogramma's uit voor Product ontwikkelingsprojecten, Technologie ontwikkelingsprojecten en wanneer nodig ook voor Technische-ontwikkelingsprojecten en Product engineering. Het betreft metingen van:

  • Gedrag van onderdelen op verschillende niveaus van samenstelling
  • Data voor optimalisatiedoeleinden
  • Data voor validatie van een product ten opzichte van de specificatie 
  • Data voor certificering 


Testprogramma's kunnen een belangrijk deel vertegenwoordigen van de kosten van ontwikkelingsprojecten. Om lering zoveel mogelijk te versnellen, ontwerpt Huygens Engineers de testprogramma's meestal samen met haar opdrachtgever en ook met de co-ontwikkelingspartners. Meetinstituten zoals MARIN, TNO en ECN kunnen ook bij het proces betrokken zijn: het objectieve karakter van de metingen kan van cruciaal belang zijn of er kan behoefte zijn aan gespecialiseerde kennis en apparatuur.

Testprogramma productontwikkeling Testprogramma productontwikkeling
Meet- en testprogramma's Meet- en testprogramma's
Meet- en testprogramma's Meet- en testprogramma's

Een voorbeeld van zo'n samenwerking tussen een meetinstituut en de werknemers van Huygens Engineers heeft geresulteerd in de publicatie "A Systematic Experimental Study on Powering Performance of Flapping Foil Propulsors", ter gelegenheid van het symposium van de Organisation of Naval Research in Gothenburg in 2012 dankzij de visionaire houding van AP Moller Maersk die opdracht heeft gegeven voor het meetprogramma. Het is de eerste systematische meting van de prestatie van voortstuwing  door middel van oscillerende vinnen (visstaart) in het parametrische bereik dat relevant is voor beroepsscheepvaart.
        
Huygens Engineers heeft ervaring met meetprogramma's in o.a. de volgende vakgebieden:

  • Efficiëntie van scheepsvoortstuwing
  • Vloeistof-structuur interactie (vervorming en warmte)
  • Warmteoverdracht in werktuigen
  • Efficiëntie van mechatronische apparaten

"Wij bouwen eenvoudige opstellingen vaak zelf"

Voorbeeld van het vermogen van Huygens Engineers om producten te ontwerpen Voorbeeld van het vermogen van Huygens Engineers om producten te ontwerpen
Testing set-up Testing set-up
Publicatie Publicatie

Voor Product ontwikkeling en Technologie ontwikkeling is ontwerp voor het (kunnen) meten van prestaties/gedrag een belangrijke toegevoegde waarde van Huygens Engineers. Een logische consequentie hiervan is het vermogen van Huygens Engineers om producten te ontwerpen, met geïntegreerde sensoren, die loggegevens opslaan en ontsluiten voor toezicht maar ook voor het ontdekken van parametercombinaties waarin prestaties kunnen worden verbeterd.

Wanneer een technologie-ontwikkelingsproject optimalisering vereist in een systeem met een groot aantal vrijheidsgraden, kan systematisch meten problematisch worden vanwege de exponentiële groei van het aantal benodigde metingen binnen een systematische aanpak. Huygens Engineers heeft laten zien in staat te zijn om het aantal metingen klein te houden door middel van goede fundamentele analyse. Wij zijn in staat doeltreffende en efficiënte meetprogramma's te ontwerpen voor optimalisering van een systeem met een groot aantal parameters die prestaties, betrouwbaarheid en kosten kunnen beïnvloeden.

MEER INFORMATIE

Meer informatie of direct contact?
Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij beantwoorden uw vragen graag.


Telefonisch
e-mail