Ontwerp, ontwikkeling en engineering bij Huygens Engineers

Mechanisch ontwerp

Mechanisch ontwerp, ontwikkeling en engineering vertegenwoordigen ongeveer de helft van het werk-volume bij Huygens Engineers. Hier hoort ook standaardisering bij. Wij engineeren voor klanten die nauwkeurig in kaart hebben gebracht wat zij nodig hebben en wanneer er geen noemenswaardige vragen meer zijn ten aanzien van de geschiktheid van de beoogde technieken en componenten.

Het detail-ontwerp inclusief het doorrekenen voeren wij volgens afgesproken normen en richtlijnen uit en wij leveren hoogwaardige werktekeningen met de eventueel bijbehorende rapportages. Voor de besturing leveren wij een gedegen en gedetailleerde functionele specificatie en, als het past bij de aard van het project, ook een technische specificatie en een mechanisch ontwerp van de besturingskast.

Wij automatiseren en standaardiseren volwassen ontwerpen door parametrische configuratie. Het invoeren van een paar gegevens brengt dan gestandaardiseerde tekeningen tot stand en vertaalt zich in het gebruik van standaard onderdelen.

Industriële mechanisch ontwerpen

Wij ontwerpen industriële objecten met uitdagende combinaties van functionele eisen voor klanten met een duidelijk doel voor ogen. Voor industrie-gerichte klanten realiseert Huygens Engineers vraagstukken waar creativiteit en ook een deel vormgeving een rol spelen. Het gebruikte recept betreft het schakelen tussen analytisch-systematische en intuïtieve benaderingen en het inzetten van engineers met een industrieel ontwerp achtergrond.

Ingewikkeld mechanisch vraagstuk?

Wij ontwikkelen componenten, producten en machines voor klanten met een moeilijker -- of meer open -- vraagstuk. Stappen om risico´s te elimineren en om kosten in kaart te brengen zijn nodig wanneer er nog onzekerheden bestaan over gedrag tijdens bepaalde processen, of wanneer de uiteindelijk haalbare specificaties nog moeten groeien door inzicht.

Dit speelt vaak voor nieuwe componenten, vooral wanneer deze op de limiet van het haalbare moeten worden ontworpen. Het geldt ook vaak voor meetinstrumenten waar principes worden getest en ook voor machines op basis van een nieuwe werking. Ontwikkeling is een van de belangrijke activiteiten bij Huygens Engineers. Wij stoppen dan niet bij theorie en computer/papier maar leveren ook vaak prototypes en voeren vaak test- een meetprogramma’s uit.

Onze programma’s m.b.t. mechanisch ontwerpen:

  • Creo Elements direct voor efficiënt conceptontwerp en one-offs
  • SolidWorks of Siemens NX voor parametrische projecten en standaardisatie binnen productie-omgevingen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt